ÇOK GÜÇLÜ BÄ°R ANTÄ° OKSÄ°DANDIR
“C vitamini: Vücudun doku ve kemik yapısında olan kolajenin yapımı için gereklidir. Yaraların iyileÅŸmesini saÄŸlar. Çok güçlü bir antioksidandır ve serbest radikal hasarına karşı vücudu korur.
Lif: Yüksek lif içeren diyetler saÄŸlıklı bir sindirim sistemi oluÅŸturur. Aynı zamanda kolesterolün düÅŸürülmesine de yardımcıdır.
Potasyum: Sinirlerin iletimi ve kalbin kasılma fonksiyonları için gerekli bir mineral ve elektrolittir.
Folat: Vücutta yeni hücrelerin üretimi ve korunması için gereklidir.
Lutein: Yaşa bağlı makula dejenerasyonu ve katarakt oluşum riskini yavaşlatabilir.
HER AY EN AZ ÜÇ KEZ TÜKETMEK GEREKÄ°YOR
Kanser riskini azaltır: Her ay 3 kez brokoli tüketimi mesane kanserine yakalanma riskini yüzde 40 azaltmaktadır. Brokoli bitkisinin bileÅŸikleri vücudu havadan kaynaklı kirleticilerin etkisinden arındırır. Yapılan bir çalışmada ½ bardak brokoli filizi içeren içecek tüketimi yüksek oranda benzen ve akroleynin vücuttan atılmasını saÄŸlamıştır. Bunlar insanlar için kansorejen ve akciÄŸeri tahriÅŸ edici maddelerdir. Brokoli içindeki mirosinaz enzimi kanser oluÅŸum riskini azaltır. Bu enzim brokolide bulunan kükürt içeren bileÅŸikleri (glukosinolatlar) izotiyosiyanatlara çevirir, bunlarda kanser karşıtı olarak görev yaparlar.
BUHARDA HAFÄ°F PİŞİRMEK VE ÇÄ°Äž TÜKETMEK FAYDALIDIR
Bu sebzeden en iyi faydayı almak istiyorsanız buharda hafif piÅŸirin. Maksimum fayda için çiÄŸ olarak da tüketilebilir. Brokoliyi aşırı piÅŸirir veya kaynatır iseniz besin öÄŸesi kayıpları %60’lara kadar çıkacaktır. Koyu yeÅŸil ve mor brokoliler daha fazla saÄŸlık faydası için tercih edilebilir. Brokoli sevmiyorsanız karnabahar, lahana, kale ( kıvırcık lahana ) veya brüksel lahanası deneyin. Brokoli sapları da 1 orta boy havuç ve 1 elma eÅŸliÄŸinde kolay ve besleyici bir içecek olarak tercih edilebilir.”
Eklenme Tarihi: 26.08.2015
DÄ°ÄžER DUYURULAR |